Hlavní obsah

Sovu uvízlou v bahně zachránily jasně oranžové oči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrovolníci z jedné z organizací zaměřené na ochranu zvířat se postarali o záchranu výra velkého, který uvízl v hustém bahně v jezeře Kincraig nacházejícím se v anglickém Blackpoolu. Sova může za svůj život vděčit svým jasně oranžovým očím, jež byly tím jediným, co bylo podle deníku Daily Mail v bahně vidět. Záběry, na nichž zachránci omývají sově křídla, zveřejnil kanál SWNS TV ve středu.

Foto: Profimedia.cz

Dobrovolníci sově omývali křídla.

Článek

Uvízlé sovy si v hustém bahně všimli pozorovatelé ptáků Steven a Jane Dunstanovi. Když nebohého ptáka viděli, ihned zavolali do jedné z tamních organizací zaměřené na ochranu zvířat.

Dobrovolníci Skip Firth a Nathan Hackney se k zástupci z čeledi puštíkovitých dostali pomocí kánoe, záchranná operace jim ale trvala téměř tři hodiny.

Sovu se jim nakonec podařilo dostat na břeh, kde ji následně pečlivě omyli a poskytli jí něco k snědku.

„Byla v žalostném stavu, byli jsme rádi, že je stále naživu. Zdálo se, že tam byla uvězněna několik dní. Nejsem si jistý, jak dlouho by tam ještě vydržela," svěřil se Daily Mailu Firth.

Díky kroužku, který měla sova na noze, pak dobrovolníci vyhledali jejího majitele, kterému byla krátce poté navrácena.

Reklama

Výběr článků

Načítám