Hlavní obsah

Souboj predátorů, moře vyplavilo ukousnutou hlavu krokodýla

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

St Lucia

Pořádně překvapení byli jihoafričtí manželé, když našli na pláži poblíž obce St Lucia hlavu krokodýla. Všechno nasvědčuje tomu, že obrovského plaza o ni připravil žralok bílý, jak informoval Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Moře vyplavilo hlavu krokodýla

 
Článek

Smrt krokodýla se hned po zveřejnění videa stala předmětem spekulací. První podezření padlo na pytláky, hlava a čelist jsou ale u krokodýlů nejcennější a je málo pravděpodobné, že by se lovci této trofeje vzdali.

Mezi uvažovanými útočníky se objevili i žralok tygří nebo hroch, ale podle místních odborníků mohl hlavu takto čistě oddělit pouze velký žralok bílý. „V ráně jsou dokonce vidět otisky žraločích zubů,“ uvedla Brigitte Cary-Smithová, která hlavu objevila společně se svým manželem Nealem.

Podle nálezkyně odhadem čtyřmetrový krokodýl pronikl z řeky až do moře, kde se dostal se žralokem do křížku. „Žraloci se v této oblasti vyskytují často a je normální, že plavou velmi blízko u břehu,“ dodala Cary-Smithová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám