Hlavní obsah

Sophia Lorenová dostala čestné občanství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

POZZUOLI

Italská filmová herečka Sophia Lorenová ve středu přijala čestné občanství jihoitalského městečka Pozzuoli, které je jejím rodištěm. Při dojemné ceremonii Lorenová jen ztěží skrývala slzy.

Článek

Sedmdesátiletou Lorenovou na místě přivítali fotografové i tamní obyvatelé. Nejslavnější z Pozzuli se dostavila elegantně celá v bílém a s tmavými brýlemi. Na místě pak přijala modrou šerpu, která reprezentuje čestné občanství.

"Děkuji, děkuji, nevím, jestli si to zasloužím," uvedla Sophia. Lorenová v městečku vyrostla. Navštěvovala jediné tamní kino, kam chodila na hollywoodské filmy. Během druhé světové války byla její rodina nucena místo opustit a přesunout se blíže k Neapoli. Po skončení války se do Puzzuoli vrátili.

Lorenová, která své rodiště považuje za město nejbližší jejímu srdci, nyní žije současně ve Švýcarsku a Spojených státech.

Reklama

Související témata:

Související články

Sophia Lorenová slaví sedmdesátiny

Jedna z nejkrásnějších hereček dvacátého století Sophia Lorenová v pondělí slaví sedmdesáté narozeniny. Jejím nejvýznamnějším hereckým partnerem byl Marcello...

Sophia Lorenová kdysi flirtovala s Elvisem

Téměř půlstoletí se dařilo legendě italské kinematografie Sophii Lorenové, která letos oslavila sedmdesátiny, tajit krátký milostný románek, který v mládí...

Výběr článků

Načítám