Hlavní obsah

Snídaně u Tiffanyho skutečností, proslulé klenotnictví se pochlubilo restaurací

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Luxusní klenotnictví Tiffany & Co. v pátek otevřelo svoji první restauraci. Podnik s názvem The Blue Box Café se nachází v nově zrekonstruovaném čtvrtém patře v hlavní pobočce na newyorské Páté Avenue, napsal deník Daily Telegraph. Snídaně u Tiffanyho už tedy není jen fikce.

Foto: Profimedia.cz

Jedna z poboček společnosti Tiffany & Co.

Článek

Snídaně u Tiffanyho je filmová klasika z roku 1961, která vznikla podle stejnojmenné novely Trumana Capoteho. Pojem „snídaně u Tiffanyho“ však nyní nabývá zcela nového významu, neboť luxusní klenotnictví otevřelo svoji úplně první restauraci.

Ta se pyšní názvem The Blue Box Café a je laděna do tradiční tyrkysové barvy. „Celé patro včetně kavárny nabízí luxusní zážitek,“ uvedl pro server CNN umělecký vedoucí klenotnictví Reed Krakoff.

Návštěvníci si zde budou samozřejmě moci objednat i „Snídani u Tiffanyho“. Cena za takovou snídani činí 29 dolarů (asi 640 korun). Podle CNN obsahuje čaj nebo kávu, croissant s nutellou, medové máslo a sezónní ovoce. K tomu si lze navíc vybrat mezi uzeným lososem s pečivem, míchanými vajíčky, vaflí a veganským avokádovým toastem.

V nové restauraci si hosté budou moci zajít také na oběd, který zahrnuje předkrm a hlavní chod. Za něj zákazníci zaplatí o deset dolarů víc než za snídani (zhruba 850 korun). Všechna jídla jsou zde údajně podávána na kostním porcelánu.

Reklama

Výběr článků

Načítám