Hlavní obsah

Snažit se udržet střechu v bouři není dobrý nápad, ukazuje děsivé video z Číny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulou neděli zažila městská prefektura I-čchang v čínské provincii Chu-pej silné bouře doprovázené neméně silným větrem. Že v takovém počasí není dobrý nápad držet střechu zahrádky restaurace, pochopilo její osazenstvo v čele s majitelem podniku velmi bolestivým způsobem.

Majitele restaurace katapultoval silný vítr na střechuVideo: AP

 
Článek

I když zpočátku brali držení velké střechy zákazníci jako zábavné zpestření, brzy je legrace přešla. Jak ukazují záběry pořízené několika zákazníky, silnému větru nešlo příliš dlouho vzdorovat.

Jediný silný poryv větru stačil k tomu, aby se střecha i s vyděšenými lidmi vznesla vysoko do vzduchu. Někteří se stačili pustit hned, jiní o něco později a bolestivě dopadli na zem.

Jeden z lidí, později se ukázalo, že jde o majitele podniku, se nepustil vůbec a se střechou proletěl stropem do soukromého salonku, kde se další hosté věnovali jídlu a partičce mahjongu.

Jídlo a pití bylo ten den zdarma

Podle serveru singapurského deníku Strait Times byl blíže nespecifikovaný počet hostů převezen do nemocnice kvůli ošetření. Všichni naštěstí utrpěli pouze lehčí zranění. Sám majitel, čínskými úřady označovaný pouze rodovým jménem Wang, utrpěl zlomeniny několika žeber.

Ze salonku nicméně dokázal odejít po svých a později oznámil, že restaurace nebude zákazníkům účtovat ten den útratu kvůli tomu, že si nemohli jídlo kvůli větru a dešti v klidu vychutnat.

Celková útrata ten den byla zhruba 50 tisíc čínských juanů, tedy něco kolem 153 tisíc korun. Pro Wanga je nicméně důležité, že nikdo nepřišel při děsivě vypadající nehodě k těžším zraněním.

Čínský dělník visel ve 34. patře s lanem kolem krku. Lidé z kanceláře jej zachránili

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám