Hlavní obsah

Slůně chobotem zvědavě zkoumalo reportéra při natáčení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nairobi

Na reportáž z keňského útulku pro slony Sheldrick Wildlife Trust v keňské Nairobi zcela jistě novinář Alvin Kaunda jen tak nezapomene. Jedno ze zvědavých slůňat totiž nevydrželo a začalo novináře prozkoumávat chobotem.

Článek

Kaunda natáčel reportáž o vlivu člověka na životní prostředí. Že vše nepůjde hladce si Kaunda uvědomil ve chvíli, kdy na svých zádech ucítil chobot.

„Rozhodl jsem se ale v reportáži pokračovat, protože to byl už asi desátý záběr,“ uvedl Kaunda pro agenturu Storyful. „Byl jsem přesvědčený, že mě nic nezastaví,“ dodal.

Jeho přesvědčení mu vydrželo do chvíle, kdy mu slůně začalo prozkoumávat chobotem obličej. V tu chvíli se rozesmál a bylo mu jasné, že ani další záběr se nepovede.

Sheldrick Wildlife Trust je jedním z největších sloních útulků v Keni. Jeho cílem je zachraňovat sloní mláďata, která přišla o matky, jež se staly oběťmi pytláků. V útulku už bylo vychováno 316 slůňat. Pokud je to možné, jsou pak navracena zpět do divočiny.

Útulek také disponuje celkem 23 protipytláckými týmy, které chrání keňská sloní stáda.

V keňském parku se narodila vzácná sloní dvojčata

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám