Hlavní obsah

Slovenská strana slibuje před volbami služební krávu pro každého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý slovenský občan, který bude mít zájem, bude mít právo na služební krávu. Tento předvolební slib předsedy strany Princip Mikuláše Varehy patří určitě mezi nejbizarnější ve slovenské předvolební kampani.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle Varehových představ dostane krávu každý občan Slovenské republiky, který bude mít zájem ji chovat, přičemž toto zvíře bude služební. „Kráva bude služební, protože nebude jeho, ale dostane ji v uvozovkách jako dar. Bude buď firemní, nebo obecní, nebo státní. Každá práce bude jeho, dělá to ve svém volnu a nadojené mléko je jeho,“ říká Vareha ve zveřejněném videu.

Pokud se tento návrh podaří sladit s finančními prostředky státu, bude na slovenském venkově až milion služebních krav, tvrdí Vareha. Podle předsedy strany Pincip by měl stát tyto krávy nakoupit, postarat se krmivo a také o veterinární péči. „Služební krávy by nás dotáhly na soběstačnost v hovězím mase,“ je přesvědčen Vareha.

Politická strana Princip si klade za cíl především chránit zájmy romské komunity na Slovensku. Vareha, samozvaný „král Zemplínu“ (slovenský region na jihovýchodě země), byl v minulosti odsouzen za daňové podvody ve výši téměř 60 milionů eur (téměř 1,5 miliardy korun) k jedenáctiletému trestu. Ve vězení strávil devět let.

Mortal Kombat, This is Sparta. Slovenský internet se baví soubojem Kaliňáka s Matovičem

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám