Hlavní obsah

Slavný šéfkuchař musel zavřít michelinskou restauraci kvůli viru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný britský šéfkuchař Heston Blumenthal na týden uzavřel svou londýnskou restauraci Dinner, která má dvě michelinské hvězdičky. Důvodem bylo rozšíření noroviru, kvůli němuž onemocnělo 24 hostů a 21 zaměstnanců restaurace. Postižení trpěli zvracením a akutními příznaky gastroenteritidy. Informovala o tom agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Heston Blumenthal

Článek

Uzavření restaurace následuje pět let poté, co epidemie noroviru z kontaminovaných korýšů přinutila Blumenthala na deset dní uzavřít jeho tříhvězdičkovou restauraci The Fat Duck v Bray západně od Londýna.

Foto: Profimedia.cz

Restaurant Dinner Hestona Blumenthala

V rozhovoru pro list Mail on Sunday Blumenthal uvedl, že rozhodnutí uzavřít restauraci vyplynulo z předchozí zkušenosti. "Teď už budu radši vždycky krajně opatrný," řekl sedmačtyřicetiletý šéfkuchař. "Mým cílem je dosáhnout dokonalosti v kuchyni a ohromit hosty chuťovými zážitky za hranicí jejich představivosti, a ne je vystavit riziku, že stráví několik ošklivých dní zvracením."

Blumenthal se v roce 2009 stal terčem kritiky, že reagoval příliš pomalu na epidemii noroviru v restauraci The Fat Duck, kde údajně onemocnělo více než 500 strávníků. Restaurace Dinner bude uzavřena týden počínaje nedělí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám