Hlavní obsah

Slaví 81. výročí svatby a prozradili klíč k celoživotnímu štěstí

Novinky, jky

John a Ann Betarovi spolu utekli 25. listopadu 1932 z úzce semknuté syrské komunity ve městě Bridgeport v americkém státě Connecticut. Cílem se stalo město Harrison ve státě New York. Chtěli překazit plán Annina otce vdát ji za jednoho postaršího muže. John s Ann se okamžitě vzali a letos na Valentýna bylo jejich manželství prohlášeno za nejdéle trvající v celých USA.

Manželé Betarovi se brali před 81 letyVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

John Betar, kterému je dnes 102 let, vzpomíná na to, jak byly jejich rodiny rozčílené poté, co se o jejich útěku dozvěděly. Vybavuje si, jak teta jeho manželky uklidňovala svého bratra (jejího otce) tím, ať se netrápí, protože jejich manželství stejně nevydrží dlouho.

Jaké je tedy jejich tajemství? Spokojenost. Spokojenost s tím, co máte a co děláte. Stačí se trochu zamyslet nad tím, co děláte. Pokud něco člověku nevyhovuje, musí se to snažit urovnat a vyřešit. A nejen se snažit, musí to udělat. A pokud to nejde, musíte se s tím naučit žít, uvedl John.

Hádali se jedině kvůli vaření

Ann je 98 let. Klíčem k tomu, aby byli oba partneři spokojení, je podle ní vzájemné pochopení a dostatek komunikace s protějškem navzdory odlišnostem, které mezi sebou partneři mohou mít. „Nemyslete si, že je celý život skvělý kolem dokola,” zdůraznila Ann.

V uplynulých 15 letech manželům zemřeli na rakovinu dcera i jediný syn. Mají 14 vnoučat a 16 pravnoučat.

„Vždycky to je o vaření. Jediné hádky, které jsme kdy měli, se týkaly vaření,” zavtipkoval John. „Vidíte? Tohle si myslí. Že je to všechno jenom o vaření,” okomentovala výrok svého manžela Ann a protočila panenky očí...

Reklama

Výběr článků

Načítám