Hlavní obsah

Sladká sběratelka vlastní jedinečné kousky

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud jste milovníky sladkého, pak vás zřejmě zaujme sbírka 43leté Britky Ali Smithové. Ta sbírá už dvě desítky let sladkosti všeho druhu. Ve svém inventáři má mnoho vzácných kousků z limitovaných edicí, které se datují až do osmdesátých let minulého století.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sladká sběratelka vlastní jedinečné kouskyVideo: AP

 
Článek

Ve sbírce nechybí prakticky nic. Čokoládové tyčinky, bonbony, oříšky, sušenky, ale třeba taky bramborové lupínky s podivnými příchutěmi. To všechno sbírá Smithová, matka z anglického Sheffieldu, už dvě desítky let.

Všechno začalo, když na konci devadesátých let minulého století dostala žena jako dárek krabici se speciálními druhy čokolád. Od té doby se sbírka pravidelně rozrůstá.

Foto: Profimedia.cz

Na výběr má Smithová z opravdu velkého množství cukrovinek.

Celkem vlastní Smithová zhruba 250 jedinečných limitovaných edicí výrobků nejrůznějších druhů. Z krabice pod postelí dokonce vytahuje speciální tyčinku Marathon, předchůdkyni dnešní známé cukrovinky z roku 1982, kterou přede dvěma desítkami let koupila za zhruba 25 liber (740 korun).

Hřbitov chutí i dámské kalhotky. Rakouský Willy Wonka se nebojí experimentovat

Cestování

A protože sama sběratelka si sladké dá ráda, většinu výrobků ve sbírce má dvakrát, aby chuť nezkazila hodnotu sbírky, v níž kromě sladkostí nechybí třeba ani speciální plechovka s fazolemi či zelený kečup.

Reklama

Výběr článků

Načítám