Hlavní obsah

Skot vyrazil na procházku Pardubicemi. Býk Bohoušek si zamiloval zrcátko auta

– Pardubice

Pernou noční směnu měli v úterý strážníci v Pardubicích. Zaměstnali je býk Bohoušek, krávy Blažena a Máňa, kteří utekli z ohrady. Naštěstí se jim zalíbila služební auta, která s pokorou následovali, než přišel řezník.

Býk Bohoušek si oblíbil zrcátko autoVideo: MP Pardubice

 
Článek

Po dvacáté hodině se strážníkům rozezněl telefon a volající je informoval, že v Černé za Bory se nachází hovězí skot. Vyrazila tam hlídka a operační středisko mezitím shánělo majitele zvířat. Jejich odchyt probíhal mírumilovně, protože kravám se líbila světla auta, a tak ho pozorně následovaly.

V kamionu v Pardubicích se tísnili migranti. Jeden měl britskou mutaci koronaviru

Krimi

„Nejvíc rozdováděný noční procházkou byl zjevně býk Bohoušek, kterému se služební vozidla strážníků zvláště zamlouvala. Svou náklonnost dával najevo nejen nadšeným pobíháním kolem. O jedno auto se zkusil podrbat, u druhého nám jazykem důkladně vyleštil zpětné zrcátko,“ popsal mluvčí strážníků Jiří Sejkora.

Řidič BMW v Pardubicích driftoval na sněhu. Auto se vznítilo a shořelo

Krimi

Majitel vyrazil na pomoc s kamarádem, který, jak se ukázalo, je řezník. Krávy a hlavně býk to na rozdíl od strážníků věděli, uvedl Sejkora. Býk na muže zaměřil pozornost a šel ho popostrčit. „Problém je, že Bohoušek má přes čtyři metráky, ve kterých ale nemá ten správný cit. Řezník se po tomto hravém postrčení býčí hlavou nakrátko ocitl na zemi,“ konstatoval Sejkora.

I přes tento aktivní odpor se podařilo trojici zahnat do ohrady. Řezník vyvázl bez zranění.

Foto: MP Pardubice

Trojice na procházce Pardubicemi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám