Hlavní obsah

Singapur oficiálně legalizoval další sexuální praktiky

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SINGAPUR

Jeden z nejkonzervativnějších států na světě, co se sexuálního styku týče, legalizoval orální a anální sex. Městský stát v jihovýchodní Asii po dlouhá léta odmítal přistoupit k novele zákona týkajícího se sexuálního života obyvatel. Ačkoli reforma počítá s povolením nových dvou sexuálních praktik, homosexuální sex zůstává i nadále zakázán.

Článek

Za vynětí homosexuálního sexu ze seznamu trestných činů dokonce bojoval britský herec Ian McKellen při nedávné návštěvě země.

Jeho intervence ale nepomohla. Zákonodárci jsou pro legalizace orální a análního sexu, ovšem povolen je nadále pouze heterosexuálům. V konzervativní zemi je to i tak velký krok kupředu, poslední reforma týkající se sexu a vztahů mezi lidmi tu proběhla před dvaadvaceti lety.

Novela se snaží lépe chránit děti před prostitucí a omezit sexuální turismus. Zatímco prostituce jako taková nadále trestným činem či přestupkem nebude, sex s osobou mladší osmnácti let za peníze potrestán bude. A to až sedmiletým odnětím svobody. Za zprostředkování pak viník dostane dva roky za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám