Hlavní obsah

Sibiřský tygr v Číně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PEKING

Ve volné přírodě žijící tygr sibiřský byl minulý týden poprvé natočen v Číně. To naznačuje, že se toto nesmírně vzácné zvíře snaží vrátit do oblastí, v nichž kdysi v hojném počtu žilo, píše dnes agentura AP.

Foto: Marcel Vašut

Rolba na Rališce

Článek

Záběry elegantní kočkovité šelmy, známé také jako tygr amurský, zachytila automatická kamera v přírodní rezervaci Chun- čchun v provincii Ťi-lin. Jsou důkazem, že tento jeden z nejohroženějších živočišných druhů na světě přechází z ruského Dálného východu zpět do oblastí, které kdysi obýval. Odborníci odhadují, že ve volné přírodě nežije víc než 400 jedinců tygra sibiřského.

Filmový záznam je velmi potěšující zprávou pro ochránce životního prostředí v Číně, odkud tygr zmizel v důsledku intenzivního lovu. Číňané se o něj nezajímali jen kvůli jeho elegantní zlatočerné kožešině, ale také kvůli tygřímu tuku, žlázám a pohlavním orgánům, které podle tradiční čínské medicíny dokáží vyléčit prakticky cokoli od revmatismu až po impotenci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám