Hlavní obsah

Senior měl v pozadí zastrčený dělostřelecký granát z první světové. Museli evakuovat nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toulon

Lékaři na pohotovosti ve městě Toulon na jihu Francie řešili značně bizarní případ. Ošetřovali totiž muže, jenž měl v pozadí zasunutý velmi neobvyklý cizí předmět - dělostřelecký granát z první světové války.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Osmaosmdesátiletý muž dorazil na pohotovost v nemocnici Sainte-Musse v Toulonu v sobotu večer. Ošetření musel vyhledat proto, že nemohl dostat ven cizí předmět, jenž se dovnitř dostal otvorem, který bývá standardně pouze výstupem.

Problém sám o sobě nebyl úplně neobvyklý, lékaři po celém světě se s ním setkávají poměrně často, ale šokující byl právě dotyčný předmět. „Nejdřív to vypadalo snad jako jablko, nebo mango, nebo možná jako tuba holicí pěny,“ řekl webu Var-Matin jeden z členů nemocničního personálu.

Když se ukázalo, že jde o dělostřeleckou munici, nastala okamžitá evakuace prakticky všech nemocničních oddělení, zejména toho dětského. Událost se téměř nedotkla pouze porodnice, ostatní části byly na zhruba 2,5 hodiny uzavřeny. „Pokud nastanou nějaké pochybnosti, vždy provedeme všechna dostupná opatření,“ komentoval to správce nemocnice Yann Le Bras.

Na místo dorazili pyrotechnici a konstatovali, že riziko exploze bylo naštěstí nízké. Podle jejich vyjádření totiž sice šlo o dělostřelecký granát z výzbroje francouzské armády v první světové válce, ale v současnosti jde spíše již jen o sběratelský předmět.

Největší škody tak nakonec utrpěl samotný pacient. Lékařům se totiž nepodařilo granát vyjmout stejnou cestou, kterou se dostal dovnitř, takže museli seniora operovat.

Opilý Číňan po skoku z výšky zabořil zadek do střechy džípu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám