Hlavní obsah

Sedmiletý chlapec uběhl maraton, aby vybral peníze na léčbu rakoviny a uctil tím památku svého dědy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Památku svého zesnulého dědečka uctil teprve sedmiletý britský chlapec Oliver Connon stylově. Během měsíce ledna se mu podařilo uběhnout maraton a vybrat tak peníze na léčbu rakoviny slinivky břišní, která se v roce 2020 stala osudnou právě jeho dědovi.

Sedmiletý Oliver Connon probíhá cílovou páskou v doprovodu své matkyVideo: AP

 
Článek

Posledním lednovým dnem zakončil Oliver úspěšně svou misi, kdy od začátku roku pracoval na uběhnutí celého maratonu o délce 42,195 km.

Jeho cíl nebyl pouze osobním triumfem, ale i splněným přáním získat finanční prostředky na boj s rakovinou slinivky břišní ve Spojeném království. Tato nemoc postihla jeho dědečka, který na její následky před necelými čtyřmi roky zemřel.

Úspory dala dceři na léčbu rakoviny. Zakrátko vyhrála miliony

Koktejl

Olivera na jeho cestě doprovázela matka Miranda. Sedmiletý mladík běhal prakticky každý den po škole a o víkendech, aby dosáhl svého cíle. Rodina vybrala v přepočtu přes 53 tisíc korun. Dalších osm tisíc korun bylo darováno prostřednictvím GiftAid.

Na videu je vidět Oliver v doprovodu své matky přetínající cílovou pásku, na jejímž druhém konci čekali jeho kamarádi a rodinní příslušníci, aby společně oslavili úžasný počin teprve sedmiletého chlapce.

Oliverova matka vyjádřila hrdost nad odhodláním svého syna a jeho píli ocenila trofejí, kterou mu na konci běhu předala. „Je to úžasné. Veškeré jeho úsilí se vyplatilo a dokázal vybrat peníze na dobrou věc. Můj táta by na něj byl moc pyšný, i já jsem,“ komentovala Miranda úsilí svého syna pro SWNS.

Britský chlapec však nepolevuje a těší se na další výzvy, které by rád společně se svou matkou podnikl.

Dvanáctiletý Američan resuscitoval tonoucího muže. Viděl to v seriálu Stranger Things

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám