Hlavní obsah

Sebevrah již málem sletěl ze střechy, policista se k němu připoutal želízky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Š'-jen

Velkou dávku odvahy prokázal na konci srpna čínský policista, který se neváhal pomocí želízek připoutat k muži, jenž se rozhodl ukončit svůj život. Muž již visel ze střechy, ale záchrana byla nakonec úspěšná.

Policista se k sebevrahovi nechal připoutat želízkyVideo: AP

 
Článek

Policista Li Jen-sung je označován za hrdinu poté, co se nechal připoutat k muži, jenž visel ze střechy vysokého obytného domu ve městě Š'-jen v provincii Chu-pej. Ze záběrů, které přinesla agentura AP, není jasné, jak přesně se sebevrah dostal do situace, kdy za ruce visel z okraje budovy, ale agentura AP píše, že si muž, označovaný jako Čchen, svůj záměr na poslední chvíli rozmyslel.

Obavy o Čchena měla jeho rodina již od rána 23. srpna, když na policii nahlásila, že odešel z domova ve velmi špatném rozpoložení. O pár hodin později si jej pak všimli Li Jen-sung a jeho kolega a okamžitě se vydali Čchenovi na pomoc.

Visícího muže se pokusili vytáhnout nahoru, ale mezitím Li požádal parťáka, aby jej s Čchenem spoutal želízky. Li později vysvětlil, že měl strach, aby se muž nepustil, nebo aby se dokonce nesnažil odrazit, když jej policisté již budou držet.

„Nesnažte se lézt nahoru, prostě mě jen pevně držte za ruku. Všechno je v pohodě, ničeho se nebojte,“ uvádí AP v přepisu toho, co Li říkal Čchenovi. Druhý policista pak chytil Čchena za druhou ruku a společně vytáhli pravděpodobně navždy vyléčeného sebevraha do bezpečí.

Sebevražedkyně visela v Benátkách ze střechy kostela

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám