Hlavní obsah

Sázkovka kvůli Wimbledonu zostudila historickou památku

Novinky, Martin Vlk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Irská sázková kancelář Paddy Power se v pondělí v brzkých ranních hodinách postarala o velmi kontroverzní čin. Anglické historické památce ze 17. století byla přidána tenisová raketa a míček za účelem připomenutí začátku slavného Wimbledonu. Památkáři zuří.

Foto: Joe Pepler/REX, Profimedia.cz

Obr z Cerne Abbas byl vtipálky předělán.

Článek

Ikonická postava muže s názvem Obr z Cerne Abbas, která se nachází na travnatém kopci s křídovým podložím v anglickém Dorsetu, byla výrazně upravena. Namísto kyje, který obyčejně třímá v ruce, dostal obr tenisovou raketu připomínající turnaj ve Wimbledonu.

O přetvoření 50 metrového uměleckého díla se postarala šestice pracantů s brýlemi pro noční vidění. Někteří místní obyvatelé potvrdili, že během noci slyšeli neustálý hluk. Skupinka šprýmařů totiž použila obrovskou nepromokavou plachtu a 250 stanových kolíků.

Ochranáři památek a přírody z britské organizace National Trust vyjádřili obrovské rozhořčení.

„Obr z Cerne Abbas je chráněn. Je naší povinností dohlížet na místa, jako je tohle, aby si je každý mohl užít. Víme, že návštěvníci, kteří sem přijíždějí každý rok, mají k tomuto místu silné citové pouto,“ dodal.

Dítě Andyho Murrayho

Sázková kancelář uvedla, že si monument zvolila z prozaického důvodu. Jakožto symbol plodnosti prý poukazuje na skutečnost, že manželka britského tenisty Andyho Murrayho Kim čeká druhé dítě.

„Jsme fanoušci tenisu a s potěšením slyšíme o novinkách u Andyho Murrayho, nicméně s ničením Obra z Cerne Abbas rozhodně nesouhlasíme. Bohužel s tím už nic nenaděláme,“ reagoval mluvčí organizace National Trust.

Reklama

Výběr článků

Načítám