Hlavní obsah

Šanghaj zakázala kvůli selfíčkům zametání listí z chodníků

Novinky, Matěj Pálka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Melancholický a barevný podzim má své kouzlo. Především fotografové mají atmosféru popadaného barevného listí a lehkého přítmí v oblibě. I proto v toto roční období zaplavují sociální sítě selfie s listím v pozadí. V Šanghaji se rozhodli jít touhám fotografických nadšenců naproti a zakázali místním technickým sužbám zametat listí z chodníků.

Foto: Profimedia.cz

Popadané listí šanghajských ulic tvoří dokonalou kulisu pro romantická selfíčka

Článek

Mimořádné pochopení pro romantické fotografie s barevným kobercem utvořeným z listí projevila šanghajská radnice. Vytyčila 41 ulic napříč 13 z celkových 16 městských čtvrtí, kde technické služby nesmí zametat listí z chodníků. Lidé si tam tak mohou vyfotit opravdu romantická selfie.

„Ten pohled je okouzlující,“ řekla místním médiím Liu, jedna z místních obyvatelek. „Sedím celý den v kanceláři a do přírody se nedostanu, tak si ji mohu užít alespoň takhle,“ dodala.

V Šanghaji, kde s výsadbou stromů lemujících městské ulice začali už v roce 1865, nejde o první případ, kdy město zakázalo technickým službám zametat listí z chodníků. Jako první s podobným příkazem přišel městský obvod Sü-chuej v roce 2013, postupně se přidávaly další, až nakonec letos najdeme prakticky v každé šanghajské čtvrti ulici, kde se listí nezametá.

Hrací automat v Číně nabízel jako výhru koťata a štěňata

Koktejl

Nadšení místních obyvatel a nadšenců do selfie už tolik nesdílí technická správa komunikací. „Nezametání listí neznamená, že nemusíme dělat naši práci,“ vysvětlil jeden z pracovníků úklidových služeb. „Naopak, musíme strávit mnohem více času vybíráním odpadků, jako jsou například nedopalky, ze spadaného listí,“ posteskl si.

Reklama

Výběr článků

Načítám