Hlavní obsah

Hrací automat v Číně nabízel jako výhru koťata a štěňata

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návštěvníci šanghajského obchodního centra zůstali v němém úžasu, když objevili hrací automat, který jako výhru nabízel koťata a štěňata. Zvířata žila ve stísněných prosklených boxech, v některém jich bylo i více pohromadě. Společnost, která automat vlastnila, pod nátlakem veřejnosti automat zrušila a omluvila se.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na atrakci upozornila čínská supermodelka Ťü Siao-wenová, která automat natočila a sdílela video na sociální síti Weibo, jež funguje obdobně jako Twitter a v Číně se těší masivní popularitě. Podle všeho mohli návštěvníci některé ze zvířat získat jako hlavní cenu poté, co si zahráli hru na obrazovce, píše server Daily Mail.

Video, které se stalo rychle virálním, rozezlilo mnoho milovníků zvířat, kteří se do společnosti vlastnící automat ihned pustili a naléhali na úřady, aby rychle zasáhly. „Dávat živá zvířata do takového stroje je nebezpečné. To se ta společnost totálně zbláznila?“ uvedl jeden z komentujících. „Ke zvířatům bychom se měli chovat jako ke členům rodiny, ne jako k darům a cenám,“ přisadil si další.

Zvířata dají k adopci

Video zaregistrovala i největší světová organizace bojující za práva zvířat PETA, která čínské úřady vyzvala k rychlé reakci. „Zvířata nejsou hračky. Nejsou neškodná arkádová hra, tohle je otázka života a smrti,“ komentovala organizace pro Daily Mail.

„Živá zvířata, včetně humrů, želv a krabů, jsou běžně prodávána v podobných automatech po celé Číně. Snadno mohou dojít k úhoně, když se je někdo snaží vytáhnout jeřábem a ona opakovaně padají,“ doplnila organizace s tím, že některá mohou prožívat i velmi bolestivou smrt, když hladoví nebo žízní.

Společnost Yi Chong Yi Wu, která automat vlastnila a spravovala, byla po nátlaku nucena ustoupit a atrakci stáhla. Vydala také oficiální omluvu, během které zdůraznila, že žádné ze zvířat nebylo zraněno. Nyní by zvířata měla být nabídnuta zájemcům k adopci.

V londýnské katedrále uspořádali zádušní mši za toulavou kočku

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám