Hlavní obsah

Rybář vypadl z lodi a šest hodin šlapal vodu mezi žraloky

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úmorných šest hodin strávil v úterý v moři u australského pobřeží rybář, který vypadl z lodi při pokusu zachránit svou kameru. Teď děkuje svým strážným andělům, že přežil, protože v okolí se prý vyskytuje hodně žraloků.

Foto: Profimedia.cz

Žraloků tygřích se prý v okolí nacházelo víc než dost. Ilustrační foto.

Článek

Ross Chapman se na své lodi nacházel asi 50 kilometrů od North West Cape na západním pobřeží Austrálie, kam vyrazil s cílem chytit marlína. Neobratností shodil do vody svou kameru GoPro a při pokusu zachránit ji ho jeho motorika opět zradila a přepadl tak přes okraj do vody.

Tím jeho smůla nekončila, měl totiž zařazenou rychlost, takže loď mu ujela, uvedl The Daily Telegraph. Nezbylo mu tak než šlapat vodu a čekat na záchranu. Sice okolo něj projelo několik jiných lodí, ale nikdo si ho nevšiml.

Pomohl až jiný rybář, který spatřil jeho prázdnou loď a zalarmoval záchranáře. Do pátrání se zapojilo několik lodí nacházejících se v okolí a po šesti hodinách se Chapmana podařilo najít.

Chapman později svým zachráncům poděkoval na Facebooku.

„Jsou tam medúzy, žraloci, kosatky... byl daleko, daleko na moři,“ uvedl pro BBC záchranář Rusty Ellis s tím, že Chapman měl velké štěstí, že přežil.

Rybáře ošetřili v nemocnici, byl podchlazený a utrpěl šok.

„Jsem vděčný, že jsem naživu a vy všichni, kteří jste všeho nechali a vydali se mě hledat, jste moji hrdinové,“ uvedl po záchraně rybář původem z Nového Zélandu na svém facebookovém profilu.

Reklama

Výběr článků

Načítám