Hlavní obsah

Rus si udělal z domu útulek pro tygry, má jich tam už deset

Novinky, lpl

Michail Zareckij z Moskvy má vskutku netradiční spolubydlící. Jeho ruský dům totiž kromě něj obývá i deset tygrů. Pokud si však myslíte, že se jedná o hloupý módní výstřelek, opak je pravdou. Tygří dům se totiž stal útočištěm pro opuštěné, zachráněné a nemocné šelmy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž má doma 10 tygrůVideo: AP

 
Článek

„Začalo to jen jako koníček po jedné návštěvě cirkusu, ale čím více jsem se dozvídal o tom, v jakých podmínkách jsou tato nádherná stvoření chována, tím více jsem jim chtěl pomoct. Teď už si bez nich nedokážu život představit,“ sdělil mladý Rus agentuře AP.

Že nezůstalo pouze u slov, dokazuje i to, že svůj dům přestavěl na tygří centrum, kde jsou kočkám poskytovány drahé chirurgické zákroky, rehabilitační služby, léky, vitamíny a mastičky.

A nejen to. Podle Michaila je „každé mládě jako jeho vlastní dítě“, o čemž vzhledem k záběrům dětí hrajících si s koťaty a fotografiemi tygrů spících na posteli nelze pochybovat.

„Poznají, že jsem jim pomohl”

Mezi jeho svěřence patří i Chanel, kočka, která byla při nehodě vážně zraněna a u Michaila podstoupila náročnou operaci. „Já jí pomohl a ona to ví, že jsem to byl právě já, kdo jí pomohl přežít. Milujeme se. Objímá mě, a dokonce mě líbá,” říká s úsměvem zachránce.

„Bohužel je v poslední době módní mít doma tygra, ale lidé si neuvědomují, že se z malého koťátka stane velké nepředvídatelné zvíře, které může vážit až čtyři sta kilogramů. Pak si s nimi nevědí rady,“ postěžoval si Michail.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám