Hlavní obsah

Rozzuřená drážďanská řeznice kousla exekutora čtyřikrát do ruky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S peněžitým trestem ve výši 1800 eur (44 100 Kč) vyvázla u soudu předlužená drážďanská řeznice za to, že čtyřikrát kousla do ruky soudního vykonavatele, který jí přišel obstavit majetek. Incident se odehrál už před dvěma lety, ale soudní dohru měl až tento týden ve středu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Šestačtyřicetiletá žena má nejen hromadu dluhů, ale i extrémně výbušnou povahu, poznamenal k případu deník Bild. Do exekutora se pustila ve chvíli, když nalepil soudní pečeť na její toyotu.

„Najednou stála přede mnou a vystartovala jako fúrie. Příkaz k exekuci roztrhala, pečeť strhla a udeřila mě,“ líčil incident dnes již pensionovaný vykonavatel. Odnesly to jeho brýle, ale tím útok neskončil.

Následovaly kopance a poté rozzuřená dlužnice ještě čtyřikrát kousla exekutora do ruky. „Něco takového jsem za 24 let nezažil. Musel jsem se nechat ošetřit u lékaře,“ dodal bývalý exekutor.

Posudek konstatoval psychózu

Ten není jediným, s kým odsouzená řeznice měla konflikty. Rozhádaná byla i s většinou obyvatel panelového domu v drážďanské čtvrti Gorbitz, kde bydlí. Některé z nich prý dokonce ohrožovala kuchyňským nožem a síru na bytové společenství dštila i nyní před soudem. Použité výrazy jsou podle citovaného deníku nepublikovatelné.

Pro důkladné posouzení celého případu si soud nechal vyhotovit psychologický posudek dlužnice. Podle něj žena trpí těžkou psychózou a cítí se být permanentně pronásledovaná. Na to ale soudkyně nebrala ohled a odsoudila obžalovanou za ublížení na zdraví a poškození exekutorské pečeti.

Nedlužíte státu? Ve čtvrtek definitivně končí milostivé léto

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám