Hlavní obsah

Roztomilý poník měří pouhých 50 centimetrů, díky tomu může až do kuchyně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pravděpodobně nejmenší poník na světě měří pouhých 50 centimetrů. Žije se svojí majitelkou v Německu a pomáhá dětem a seniorům v rámci terapií. Na zápis do Guinnessovy knihy rekordů si ale Pumuckel bude muset ještě zhruba rok počkat.

Poník Pumuckel měří pouhých 50 centimetrůVideo: Reuters

 
Článek

Shetlandský pony běžně dosahuje výšky v kohoutku zhruba 105 centimetrů. Pumuckel však měří pouze 50 centimetrů a mohl by se stát nejmenším poníkem na světě. K tomu ale musí dosáhnout věku čtyř let, kdy může být rekord oficiálně uznán. Současný rekordman Bombel měří 56 centimetrů a žije v Polsku.

„Váží jenom 35 kilogramů, běžně toto plemeno váží i dvakrát tolik. Když jsem ho poprvé měřila, tak měl nějakých 46 centimetrů. Je to podobné jako u lidí, i poníci mohou být prostě malého vzrůstu. To je příroda,“ říká Pumuckelova majitelka Carola Weidemannová.

Roztomilý poník, který připomíná spíš jezevčíka s hřívou, žije ve výběhu nedaleko Dortmundu, kde pomáhá při terapiích v mateřských školách či domovech pro seniory.

Díky své velikosti má Pumuckel přístup až do kuchyně, kde společně s Weidemannovou před náročným dnem posnídá z růžové misky. Pak se ale vrací k ostatním poníkům do výběhu, nebo si cestou za klienty na sedadle spolujezdce nechává větrem načechrat svoji hřívu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám