Hlavní obsah

Rodina šílí. Zvracející kondoři letní sídlo opustit nehodlají a sovám trhají hlavy

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen si to představte, koupíte si letní sídlo na prosluněné Floridě, ale když si přijedete do honosného sídla odpočinout, radost vám kazí desítky zvracejících kondorů. Přesně takový problém momentálně řeší rodina z New Yorku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Dům na Floridě koupili Casimanovi z New Yorku začátkem roku a utratili za něj v přepočtu 16 milionů korun. Asi si ovšem nepředstavovali, že jakmile se v létě rozhodnou letní sídlo navštívit, bude je čekat velmi nemilá návštěva.

Okolí rezidence si totiž v květnu přivlastnily desítky kondorů havranovitých a zdá se, že se jen tak svého nového domova vzdát nechtějí. A dokonce to vypadá, že ptáci ani trochu nejsou šťastní z toho, že by se o prostor měli dělit s lidmi.

„Když se k nim přiblížíme, okamžitě začnou zvracet. Je to jejich obranný mechanismus. Mám dvouletou dceru, se kterou vůbec nemůžu vyjít z domu, myslím, že kondoři by ji napadli,“ říká Anthony Casimano. Jeho manželka navíc doplňuje, že ptáci zapáchají „jako tisíce hnijících mrtvol“. K radosti rodiny určitě nepřispěla ani sousedka, která ptáky krmila psím žrádlem a masem, což rovněž napomáhá k pohodlí mrchožravých ptáků, kteří jsou chráněni zákonem.

Sovám trhají hlavy

S kondory nemají problém jen Casimanovi, invaze trápí i některé další sousedy. „Usadili se u bazénu, někdy se rozběhnou i proti sklu a zůstávají za nimi krvavé stopy. Je to traumatizující. Navíc o prázdninách je problém sehnat někoho, kdo by ptáky odvezl,“ říká Cheryl Katzová, jež ve snaze zastrašit kondory zkoušela všechno. Hlasitou hudbu, balónky s heliem, dokonce koupila i falešné sovy. Pokus však skončil utrhanými hlavami houkajících maket.

Reklama

Výběr článků

Načítám