Hlavní obsah

Rodina si osvojila opuštěné dvouhlavé tele

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tbilisi

Rodina žijící v malé vesničce Abedati na západě Gruzie se rozhodla ujmout dvouhlavého telete, které jeho matka odmítla. Zvláštně vypadající mládě nechtěla ani nakrmit.

V Gruzii se narodilo dvouhlavé tele, má čtyři oči a tři ušiVideo: Reuters/Stream.cz

 
Článek

Světle hnědé telátko se narodilo se dvěma hlavami, čtyřma očima, má také tři uši a dvě tlamy, přičemž oběma může jíst a pít. Ludmila Jgarkavová, která se zvířete ujala, chce, aby tele zůstalo naživu, pravidelně ho krmí z láhve a bez ohledu na neobvyklý vzhled si myslí, že je zdravé.

Obyvatelé vesnice Abedati se na zvláštního zvířecího souseda prý stále chodí dívat. „Všichni jsou překvapeni. Jeden osmdesátiletý muž sem přišel a říkal, že nic takového ještě nikdy neviděl,“ uvedl otec rodiny Vasil Jgarkava.

Profesor Levan Makaidze z univerzity v Tbilisi, který se zabývá patologií a podobnými anomáliemi u zvířat, je však přesvědčen, že by všechny tyto případy měly být důkladně prozkoumány. Zastává názor, že v této fázi je velká spojitost mezi lidmi a zvířaty a domnívá se, že by výzkum měl být dostatečně financován.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám