Hlavní obsah

Řidička nabourala při psaní textovek, usvědčila ji kamera

Novinky, Barbora Sirová

Zapírat se nevyplácí. Britská řidička narazila do auta, které jelo před ní, zatímco psala textovku. Provinilá žena nejdřív nechtěla s pravdou ven, pak se ale od poškozeného dozvěděla, že nehodu zaznamenal na svou autokameru. Nabouraný vůz řídila studentka autoškoly, vedle které seděl její instruktor. K incidentu došlo v anglickém městě St. Helens již v loňském roce, video bylo zveřejněno ale až nyní, aby přimělo řidiče věnovat se za volantem řízení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Blondýna esemeskovala za volantemVideo: Caters News, AP

 
Článek

David Eckersley učí v autoškole, kterou zároveň vlastní. Auto, do kterého nepozorná řidička nabourala, právě řídila jedna z jeho studentek, Lauren. Než došlo k nehodě, tak zpomalila, protože ji čekal komplikovaný kruhový objezd. V tu chvíli došlo k nárazu.

Instruktora i Lauren náraz vymrštil proti palubní desce, o kterou se pořádně praštili hlavami. Přesto si podle Caters TV naštěstí žádné vážné následky z nehody neodnesli. Studentka autoškoly ale jako začínající řidička utrpěla velký šok.

Na videu je zřetelně vidět, že řidička auta, které se nebezpečně rychle přibližuje k vozu autoškoly, drží v ruce růžový telefon, do nějž cosi vyťukává. „Vypadá to, jako by krátce před tím, než k incidentu došlo, ještě zrychlila. Možná si popletla pedály, protože nebyla soustředěná,“ komentuje záznam instruktor.

Má sloužit jako výstraha

Potom, co k nehodě došlo, pokoušela se z ní blondýnka obvinit nevinnou studentku autoškoly a jejího učitele. „Proč zastavujete?“, osočila se prý na ně. Instruktor jí vysvětlil, že jeho žačka správně zpomalila před komplikovaným úsekem. Incident se stal ve městě St. Helens v hrabství Merseyside na severozápadě Anglie.

Instruktor poté provinilé řidičce oznámil, že si celý incident mohou pustit ze záznamu autokamery připevněné na zadní části auta. V tu chvíli blondýnka zmlkla a její přístup se změnil.

Eckersley musel zrušit několik lekcí a přišel tak v přepočtu o více než 12 tisíc korun. „Psát textovky za volantem je nesmírně nebezpečné. Není pro to žádná omluva,“ řekl. Majitel autoškoly se nechal slyšet, že by byl rád, kdyby jeho video sloužilo jako výstraha pro další nepozorné řidiče.

Reklama

Výběr článků

Načítám