Hlavní obsah

Řidiči zírali. Natankovat k rumunské benzince si přiletěl také vrtulník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bizarní scéna se začátkem dubna odehrála na čerpací stanici v podkarpatském rumunském městě Curtea de Argeș. K tamní benzinové pumpě se k údivu přítomných řidičů snesl za bílého dne vrtulník, aby si doplnil palivo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto – vrtulník Robinson R44

Článek

Žádný vtip, ale realita, komentovala média situaci, kdy zaměstnanci stanice pomáhali pilotovi dotlačit stroj typu Robinson R44 ke sloupku s hadicemi. Zatímco letec tankoval do nádrže sto litrů 98oktanového benzinu, vytvořila se za vrtulníkem menší fronta aut, jejichž řidiči čekali, až na ně přijde řada.

Pilot nakonec zaplatil, nechal si stroj odtlačit na volnější místo a opět se vznesl k nebi, jako by se nechumelilo. Bylo prý trochu znát, že vrtuli nepohání letecké palivo, ale automobilový benzin. Možné to prý je jako nouzové řešení a za předpokladu, že jde o palivo s vysokým oktanovým číslem.

Pumpa v Curtea de Argeș prý ale nebyla jediná, u které byla zmíněná žlutá helikoptéra spatřena při tankování u benzinových čerpadel.

Zatímco obrázky z nevšední události Curtea de Argeș baví uživatele internetu, začal se o pilota zajímat rumunský úřad pro civilní letectví. Ten podle serveru PROTV.ro zjistil, že pilotem je německý občan.

Pracovníci úřadu jeho počínání vyhodnotili jako hrubé porušení předpisů leteckého provozu. Podle nich vrtulníky smí přistávat v jiných prostorech než na letištích pouze s povolením a v mimořádných situacích.

Rumunské orgány již vyrozuměly i německý úřad pro civilní letectví. Zda a jaké důsledky to bude pro pilota mít, není zatím jasné.

Bratři z Indie přestavěli malé auto do podoby vrtulníku

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám