Hlavní obsah

Čínské řidičce odjel odbrzděný autobus

Novinky, tcs

Jaké nevýhody může mít elektrická ruční brzda, zjistila na vlastní kůži řidička autobusu v čínském městě Jen-an. Omylem autobus odbrzdila a ten nikým neřízen začal couvat. Mířil přímo na vůz, v němž seděl nic netušící řidič.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Řidičce ujel odbrzděný autobus Video: AP

 
Článek

Případ se odehrál v ulicích Jen-anu v pátek 11. října. Řidička autobusu dle zpráv čínských médií omylem stiskla tlačítko elektrické brzdy, když si do kabiny skrze okénko ukládala své věci.

Jakmile se prázdný autobus dal do pohybu, zoufalá řidička se v panice pokusila autobus alespoň přibrzdit svým tělem. Autobus si to však bez ohledu na snažná přání řidičky nasměřoval přímo na vůz, ve kterém seděl člověk a z jehož palubní desky pochází kamerový záznam.

Žena se gesty snažila na blížící se autobus řidiče upozornit, ale pozdě. Muž se zřejmě věnoval něčemu jinému a autobusu si všiml, až když byl jen několik metrů před ním. Do auta však modré vozidlo naštěstí vrazilo jenom lehce.

Na nerovné silnici pak ještě odbrzděný autobus vyrazil i vpřed, než se k nekonečné úlevě řidičky zastavil. Ač tomu křik přiběhnuvší spolujezdkyně nenasvědčuje, nikdo nebyl při nehodě zraněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám