Hlavní obsah

Rekordního výbuchu Mentos a dietní koly se zúčastnilo přes 2400 lidí

– Mexico City
Novinky, Jakub Kynčl

Jeden z nejoblíbenějších šprýmů, jehož videa lidé s nadšením vyhledávají po internetu, se dočkal rekordního pojetí. V Mexico City se totiž sešlo 2433 osob. Ti ve stejnou chvíli nechali explodovat láhve dietní koly, do kterých vhodili bonbóny. Reakce nápoje s umělým sladidlem bonbónů Mentos je už po celém světe proslulá.

Článek

Rekordů se stejnou tématikou bylo v posledních měsících hned několik. Naposledy získali rekord v Číně jen asi před týdnem, vydržel jim však velmi krátce. V Mexiku si totiž nasadilo speciální tričko a pončo hned 2433 lidí, kteří tak vytvořili nový světový rekord.

Ačkoli nový rekord nebyl technicky brilantní, zábavný byl pro účastníky bezesporu. Sice se jim nepodařilo zrovna docílit efektu známých fontán před lasvegaským hotelem Bellagio, rekordní výkon jim však posvětil zástupce Guinnessovy knihy rekordů Mike Janela, kterému se podařilo odejít z akce zázračně se suchým oblečením.

Internet obsahuje desítky návodů, jak si podobnou fontánku vyrobit doma. Důrazně však není doporučováno zkoušet něco obdobného v interiérech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám