Hlavní obsah

Rekordman jí každý den burgery. Během 50 let vynechal jen osmkrát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro Američana Donalda Gorskeho jsou hamburgery životní vášní. Tedy konkrétně Big Macy z fastfoodového řetězce McDonald’s. Dává si je dennodenně už 50 let, díky čemuž se před více než 20 lety dostal až do Guinnessovy knihy rekordů. K loňskému roku měl celkově spořádat 32 340 burgerů, píše server New York Post.

Foto: Profimedia.cz

Muž si oblíbil Big Macy (ilustrační foto).

Článek

Gorske, který žije ve Fond du Lac ve státu Wisconsin, oslavil kulaté jubileum samozřejmě burgerem. Zašel si na něj do stejného bistra, v němž si před 50 lety, v roce 1972, dal svůj úplně první Big Mac. „V té chvíli jsem si řekl, že tohle budu zřejmě jíst už do konce svého života,“ popsal pro Guinnessovu knihu rekordů.

Do té se zapsal v roce 1999 po snědení nejvíce Big Maců v životě — tenkrát to bylo 15 490. Loni byl počet burgerů už dvojnásobný. Za tu dobu se na svoji oblíbenou pochutinu nedostavil jen osmkrát. Aby dohnal ztracený čas, dá si občas i více než dva burgery denně.

„Když mám něco rád, držím se toho,“ vysvětlil s tím, že k jídlu si jen zřídkakdy dává hranolky, nesmí však chybět cola.

Na důkaz každého snědeného burgeru si Gorske schovává účtenky, ale i krabičky, ve kterých se Big Mac podává. V pobočce McDonaldu, kam pravidelně chodí, je už natolik známou osobou, že tam visí i jeho fotografie. Před bistrem mu k 50. výročí dokonce pogratulovali prostřednictvím cedule.

Navzdory vysoké kalorické hodnotě jednoho Big Macu, si Gorske údajně udržuje skvělou hladinu cukru i cholesterolu. Denně chodí zhruba 10 kilometrů, aby se udržel ve formě.

Burgerpokalypsa padla za 14 minut, jedlík si dal po výkonu navíc dezert

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám