Hlavní obsah

Rakouský milionář rozdal svůj majetek, peníze mu prý nepřinesly štěstí

Telfs

Rakouský milionář Karl Rabeder (48) se rozhodl zbavit se majetku, protože mu prý peníze stejně ke štěstí nepomohly. Například jeho alpskou vilu v hodnotě 1,7 miliónu eur (cca 42 miliónů Kč) vyhrála v tombole prodavačka biopotravin.

Foto: Profimedia.cz

Rakušan Carl Rabeder se rozhodl, že své jmění rozdá, když mu nepřineslo žádné štěstí. Ilustrační foto

Článek

Devětačtyřicetiletá výherkyně z jižního Německa si koupila jeden lístek za 99 euro (2450 Kč) v netradiční tombole, kterou Rabeder zorganizoval.

Milionář, který chce darovat celý svůj majetek v hodnotě kolem 3 miliónů eur (74 miliónů Kč), prý dospěl k poznání, že luxus ho nikdy nečinil šťastným. Teď žije ve dvoupokojovém bytě a cítí se lépe.

O výherkyni svého domu (která nechtěla být jmenována) řekl: "Když jsem jí zavolal, abych jí sdělil, že vyhrála, nezmohla se na slovo. Prostě tomu nemohla uvěřit."

Výherkyně se zpočátku domnívala, že se stalo něco zlého

Sama čerstvá milionářka k tomu dodává: "Zavolal mi manžel a říkal, že mám okamžitě jít domů. Samozřejmě jsem si hned řekla, co se asi stalo. Ale on plakal a říkal, že to není nic špatného, že jsem vyhrála dům. Pořád tomu ještě nemohu uvěřit. Nevím, co si o tom vlastně myslet, protože člověk si nikdy nepředstavuje, že by se to mohlo stát právě jemu."

Další peníze věnoval Karl Rabeder podle serveru Orange News na několik dobročinných projektů, které pomáhají lidem v rozvojových zemích začít s pomocí malého množství peněz podnikat.

Reklama

Výběr článků

Načítám