Hlavní obsah

První létající vanu na světě vyrobili dva bratři z Německa

Novinky, tcs

Bratrská dvojice ztřeštěných vynálezců Johannes a Phillip Mickenbeckerovi vystupuje na sociálních sítích pod jménem The Real Life Guys a videa s jejich šílenými nápady jsou hitem internetu. Rok 2017 se nesl ve znamení vany – bratři z ní udělali sáně i ponorku, na konci roku si ale splnili sen největší. Vyrobili létající vanu, která unese člověka.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dvojice bláznivých vynálezců vyrobila první létající vanu na světěVideo: Caters News, AP

 
Článek

Myšlenka vytvořit létající vanu zrála v obou bratrech dlouho. Teprve vloni v létě však začali přemýšlet, jak a zda vůbec půjde bláznivý nápad realizovat. Největším oříškem, svěřil se Johannes, bylo sehnat vrtule, které budou natolik silné, aby vanu zvedly do vzduchu a zároveň ji udržely stabilní.

Po dvou měsících marného hledání nakonec bratrům pomohli přátelé z firmy Exabotix, která se zabývá drony a vším, co létá a lze to dálkově ovládat. Pomohli jim rovněž s naprogramováním ovládání.

Za další dva týdny usilovné práce pak byla konečně vana o výkonu 120 koňských sil připravena k otestování v tělocvičně v dolnosaském Bad Lauterbergu. K otestování bratři potřebovali povolení německých úřadů, jelikož však stroj létá ve výšce menší než třicet metrů, nebyl to žádný problém.

„Většina našich diváků nevěřila, že můžeme uspět. Mysleli si, že si přelámeme kosti,“ svěřil se Caters TV Phillip. Jenže vana fungovala a tělocvičnu s jedním člověkem na „palubě“ dokázala přeletět bez problému. Co dalšího mají se svým nejnovějším vynálezem v plánu, bratři neuvedli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám