Hlavní obsah

První Českou Miss je Kateřina Smejkalová

Novinky, Petra Timoumiová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

První Českou Miss, kterou si zvolili sami diváci, se v sobotu večer stala Kateřina Smejkalová ze Šternberku. První vicemiss je Zuzana Štěpanovská a druhá vicemiss Michaela Štoudková. První ročník soutěže pořádala Michaela Maláčová. Slavnostním večerem prováděl sedmnáctiletý Vojtěch Kotek. Překvapením večera byl prezident Václav Klaus, který se zúčastnil korunovace vítězky.

Foto: Roman Smetka

Natáčení filmu Oona, kde si zahrál i živý medvěd

Článek

"Určitě mě vítězství velmi překvapilo, protože jsem to nečekala," byla první slova České Miss těsně po korunovaci. Ve chvíli, kdy se vyhlašovaly výsledky, měla podle svých slov "prázdno".

Kateřina je přesvědčená, že je na svou novou funkci plně připravena. O svou radost se telefonicky nejdříve podělila s rodiči "Přítele mám tady," podotkla čerstvá královna krásy. "Zítra mě čeká focení a rozhovor," přiblížila své nedělní plány. Vítězství slavila hned po vyhlášení výsledků. Pak budu slavit i doma," dodala Kateřina.

Smejkalové je 22 let, narozeniny oslavila v pátek, den před finále. Studuje pedagogickou fakultu. Soutěžila s číslem 9. Měří 174 centimetrů. Ve volné disciplíně předvedla své umění v rychlokresbě. Na pódium si pozvala Romana Šebrleho, který stál modelem. Na plátně se pak objevilo jen jablko, které dala Kateřina Šebrlemu do ruky.

První vicemiss Zuzana Štěpanovská (21) z Ústí nad Labem se současně stala Miss posluchačů. Pokud by výběr byl jen v moci poroty, zvítězila by právě ona. Soutěžila s pořadovým číslem 11, měří 176 centimetrů. Získala si podstatnou část publika, to jí věnovalo zřejmě nejsilnější potlesk. Ve volné disciplíně předvedla latinskoamerický tanec. Studuje práva a ekonomii, prvního zmíněného oboru se však nyní zřekne. "Práva padnou," uvedla Zuzana.    

Druhá vicemiss Michaela Štoudková (19) z Chomutova dá rovněž přednost povinnostem vyplývajícím ze soutěže. Měla by maturovat, počítá však s tím, že si teď školu do září odloží. V soutěži bojovala s číslem 1, měří 174 centimetrů. Ve volné disciplíně prezentovala choreografii na píseň Superstar od Jamelie. Pomáhaly jí v tom dvě malé tanečnice.

V soutěži kromě prvních tří vítězek zaujala také Jana Horáčková (18) z Brna, stala se Miss čtenářů a Miss internet. Bojovala s číslem šest, měří 177 centimetrů. Ve volné disciplíně tancovala hip-hop.

Volili diváci

Již loni na sklonku léta oznámila Miss ČSFR 1991 Michaela Maláčová, že se rozhodla zahájit soutěž krásy, která konkuruje stávající Miss České republiky, kterou pořádá agentura APK./2 Miloslava Zapletala. [celá zpráva] Výzvu Maláčové vyslyšelo 2015 dívek, které do soutěže zaslaly příhlášky. V lednu se pak v Ostravě, Brně a Praze konaly neveřejné castingy, z nichž vybrané účastnice postoupily do semifinále. To proběhlo koncem ledna v Praze. [celá zpráva

Vůbec poprvé v historii českého boje o královnu krásy se na volbě vítězky mohli podílet samotní diváci. Z dvanácti dívek, které se večer na televizních obrazovkách představily, odborná porota vybrala šest tzv. superfinalistek, z nichž nejzajímavější dívku volili diváci prostřednictvím telefonátů a textových zpráv. Část výtěžku poputuje na konto Nadace Terezy Maxové.

V porotě, které předsedala Michaela Maláčová, zasedly hvězdné osobnosti. Mezi nimi se objevili například Halina Pawlowská, hudebník Ondřej Hejma, topmodelka Tereza Maxová či desetibojař a olympijský vítěz Roman Šebrle. [celá zpráva] Slavnostním hostem byla Miss Universe 2004 Jennifer Hawkinsová, která do Prahy přiletěla v pátek. [celá zpráva] Původně byla pozvána také topmodelka Petra Němcová, ta se však kvůli zranění, které utržila loni při úderu tsunami, nedostavila. V omluvném dopise nad nemožností být u volby České Miss vyjádřila lítost a vítězce vzkázala, "ať udělá díru do světa".

Maláčová svou soutěž označila jako miss nové generace. Vítězce přislíbila milión korun, dívky, které se umístily na prvních třech místech, dále získaly bydlení v Praze na rok zdarma, automobil a zájezd do exotických zemí pro dvě osoby. Česká Miss se rovněž zúčastní prestižní soutěže Miss Universe.

Dívky se i po finále budou moci i nadále vzdělávat. Budou jim poskytnuty všestranné kurzy v oblasti společenského chování, jazyků a mediální komunikace. Dále dostanou šanci zlepšit své sportovní schopnosti, zajištěny budou kurzy golfu, tenisu a jízdy na koni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám