Hlavní obsah

Prokuratura chce vyšetřovat Jacksona kvůli dětem

DPA, Vladimír Plesník
LOS ANGELES

Prokuratura v americkém státě Kalifornie, kde má své sídlo zpěvák pop music Michael Jackson (44), oznámila, že bere velmi vážně Jacksonovo tvrzení, že spával v jedné místnosti s malými dětmi.

Foto: Karel Kýr

Kostel v. Václava ve Starých Ždánicích u Pardubic

Článek

Žalobci zveřejnili číslo telefonní linky, na niž se může ozvat kdokoliv, kdo si myslí, že má důkazy o zneužívání dětí v Jacksonově domě.

Žádné rozpaky nad vyšetřováním

Prokuratura sice současně zveřejnila také prohlášení, podle nějž se Jackson sdílením ložnice s dětmi nedopustil trestného činu, dala však na vědomí, že se nebude rozpakovat celou záležitost vyšetřit.

Nejněžnější věc, co můžu dělat 

Zpěvák o svých zvyklostech hovořil v novém kontroverzním televizním dokumentu Living with Michael Jackson (Život s Michaelem Jacksonem) britské televize ITV. Podle Jacksona je to "krásná věc", je to "okouzlující" a "roztomilé". "Proč se nemůžu rozdělit o svou postel? Vždyť je to ta nejněžnější věc, co můžu udělat," říká zpěvák.

Jackson v roce 1993 čelil obvinění ze sexuálního zneužívání třináctiletého Jordana Chandlera. Stodesetiminutový dokument tvůrce Martina Bashira, který v roce 1995 připravil pro BBC rozhovor s princeznou Dianou, sledovalo 15,1 miliónu Britů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám