Hlavní obsah

Jacksona ranil dokument o dětech v jeho posteli

LONDÝN

Popový zpěvák Michael Jackson kritizoval kontroverzní dokumentární pořad britské televize o jeho osobě. Uvedl, že ho "velmi ranil a rozčílil". Zároveň podle agentury Reuters zdůraznil, že by nikdy neublížil dětem, jak si to prý někteří diváci mohli vyložit.

Článek

V pořadu, který odhalil podrobnosti ze zpěvákova přísně střeženého soukromí, Jackson připustil, že s ním v posteli na jeho ranči Neverland spí děti. Popový král se kvůli tomu stal předmětem ostré kritiky řady lidí. Jeden kalifornský právník dokonce vyzval, aby byl prošetřen život na Jacksonově ranči.

Čtyřiačtyřicetiletý Jackson v dokumentu říká, že spal v posteli s mnoha dětmi. "Spal jsem se všemi, když hvězda filmu Sám doma Macaulay Culkin byl malý. Kieran Culkin spal na této straně, Macaulay na téhle, jeho sestra zde. Mačkali jsme se v jedné posteli."

Osm měsíců na Jacksonově ranči

Reportér Martin Bashir strávil kvůli dokumentu s popovou hvězdou téměř osm měsíců. Granada Television, která devadesátiminutový film s názvem Život s Michaelem Jacksonem produkovala, se za Bashira plně postavila. Zároveň uvedla, že není překvapující, že film, který je tak otevřený a odhalující, vyvolal některé nepřátelské reakce a komentáře.

Jackson obvinil Bashira, že porušil slib nenatáčet jeho děti a ignoroval též jeho žádosti, aby dokument zkrátil. Granada uvedla, že respektovali žádost neukazovat obličeje Jacksonových tří dětí, avšak prý neexistovala dohoda nenatáčet je vůbec.

Jacksonovo prohlášení

Na reportérovu adresu Jackson v oficiálním prohlášení uvedl: "Dnes se cítím mnohem více raněný než asi kdykoli předtím, protože někdo, kdo poznal mé děti, můj personál a mě, někdo, komu jsem dovolil vstoupit do mého srdce a říci pravdu, mohl pak obětovat důvěru v něj vloženou a vytvořit tak strašný a nespravedlivý film." "Každý, kdo mě zná, ví pravdu, že mé děti jsou v mém životě na prvním místě a že bych jim nikdy neublížil," dodal.

Podivná minulost

Jackson se dostal do popředí zájmu v roce 1993, kdy ho jistý čtrnáctiletý chlapec obvinil ze sexuálního zneužívání. Případ utichl teprve poté, co rodiče dítěte obdrželi od Jacksona blíže nespecifikované vyrovnání. Zpěvák vždy prohlašoval, že je nevinný. Na Jacksonovu stranu se postavila i jeho bývalá žena a matka dvou dětí Debbie Roweová a mnoho fanoušků mu zaslalo svá vyjádření podpory.

Dokumentární pořad paradoxně pomohl prodeji Jacskonových desek. Prodej alba Thriller vzrostl v Británii den po odvysílání filmu o 500 procent ve srovnání s předchozím týdnem a jeho album s největšími hity nazvané HIStory dokonce o 1000 procent. Jackosonova alba se však zdaleka neprodávají tak dobře jako dříve.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám