Hlavní obsah

Příští první dáma Japonska prý chodila s Tomem Cruisem

Novinky, Vladimír Plesník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mijuki Hatojamová (66), manželka budoucího japonského premiéra, se s hollywoodskou hvězdou Tomem Cruisem potkala už hodně dávno. Stalo se tak v jejich minulých životech, kdy byl Cruise Japoncem.

Foto: Profimedia.cz

Mijuki Hatojamová s manželem Jukiem

Článek

Jako kdyby to nestačilo, prý spolu i chodili. „Tvořili jsme pár. Pochopí, co myslím, až mu řeknu: Dlouho jsme se neviděli,“ nepochybuje.  

Excentrická a na japonské poměry mimořádně výstřední dáma má s Cruisem, který před čtyřmi lety ztvárnil titulní roli v trháku Poslední samuraj, velké plány. Chce totiž režírovat v Hollywoodu. „Už jsem napsala scénář. Úplně změní hodnotový žebříček lidí. Oscara má jistého,“ svěřila se s tím, že hlavní roli nabídne – komu jinému než Cruisovi.

Začínala jako sboristka

Mijuki zapadá do kategorie „tarento“ neboli talentů – televizních umělců a bavičů, od nichž se přímo očekává, že budou nepředvídatelnější, okázalejší a křiklavější než ostatní.

Kariéru začala v unikátní japonské instituci – revue Takarazuka, skupině tanečnic a zpěvaček, které vystupují v romantických muzikálech a které se těší přízni především Japonek ve středním věku. V polovině šedesátých let žila v Kalifornii s prvním manželem, majitelem restaurace, když se seznámila se studentem Stanfordské univerzity.

O čtyři roky mladší Jukio Hatojama, budoucí dědic koncernu na výrobu pneumatik Bridgestone i politických ambicí – dědeček byl premiérem, otec ministrem zahraničí, ji okouzlil. Po lehce skandálním rozvodu se v roce 1975 vzali. „Většina mužů si vybírá partnerku mezi svobodnými ženami. Já jsem volil mezi všemi ženami,“ říká Hatojama hrdě.

Venuše je podle ní krásná a zelená

Jeho žena si získala proslulost jako konzultantka životního stylu, autorka několika knih včetně Vítejte v Hatojamově restauraci, Vítejte v Hatojamově domě, Spirituální potraviny Mijuki Hatojamové či Mijuki Hatojamová si užívá.

V posledně jmenované s podtitulem Velmi zvláštní věci, které se mi staly, vyzpovídala řadu celebrit a také popsala svůj let na Venuši. „Zatímco moje tělo spalo, myslím, že moje duše cestovala na UFO trojúhelníkového tvaru a letěla na Venuši,“ napsala. „Bylo to nevšedně krásné místo a bylo velmi zelené.“

Když se se svým zážitkem svěřila prvnímu muži, chlácholil ji, že to byl jen sen. Nynější manžel by však prý nebyl tak přezíravý. „Uvažuje jinak,“ podotýká. „Určitě by řekl: ,Ach, to je skvělé!‘“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám