Hlavní obsah

Princ William se prý má v Karibiku zapojit do pátrání po drogách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britský princ William se údajně zapojí do operací Královského námořnictva, které hlídkuje v Karibské oblasti a brání tu pašování drog. Informoval o tom ve středu list Daily Mirror, ale britské ministerstvo obrany tuto informaci odmítlo potvrdit, napsala agentura AFP.

Článek

"Nekomentujeme podrobnosti budoucích operací našich jednotek či zapojení sloužícího personálu," uvedl mluvčí ministerstva obrany. "Program pro období, které princ William u námořnictva stráví, se v současnosti vypracovává a jakmile bude dokončen, vydáme prohlášení," dodal.

Britské lodě jsou pravidelně vysílány do Karibské oblasti, aby pomáhaly v boji proti pašování narkotik. Pětadvacetiletý William, který je druhý v řadě následnictví na britský trůn, by se podle informací listu měl do námořní operace zapojit začátkem června po skončení čtyřměsíčního výcviku u Královského letectva (RAF).

Karibská oblast je klíčová pro pašování drog z Jižní Ameriky do USA a Kanady, ale také do Evropy.

Princ William koncem dubna nečekaně zaletěl na krátkou návštěvu britských jednotek v Afghánistánu. Tato akce vyvolala smíšené reakce, kdy jedni oslavovali odvahu budoucího krále a druzí návštěvu kritizovali jako snahu vylepšit Williamovu pověst. Tu v poslední době pošramotily takové výstřelky, jako například přistání s vojenským vrtulníkem na pozemku rodiny jeho přítelkyně Kate Middletonové.

Reklama

Výběr článků

Načítám