Hlavní obsah

Princ William přešel otázku na podporu prince Andrewa výmluvným mlčením

Aféra prince Andrewa, který čelí žalobě ze sexuálního zneužití, hýbe v posledních dnech britskou královskou rodinou i místním tiskem. Andrew vrátil královské tituly, dle spekulací za tím stojí princové Charles a William. Posledně jmenovaný se pak odmítl při svém posledním veřejném vystoupení vyjádřit, zda za svým strýcem stojí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

William nechtěl odpovědět na otázku týkající se jeho strýce prince AndrewaVideo: Reuters

 
Článek

Princ William se s vévodkyní Kate naposledy objevili na veřejnosti ve středu při návštěvě londýnského Muzea nalezenců. Kromě klasických otázek padla i ta, která se týkala princova strýce.

„Podporujete prince Andrewa? Mluvil jste s ním v nedávné době?“ ptal se novinář stanice Sky News. Princ William nejprve neslyšel otázku, poté se jen usmál a odmítl na ni odpovědět.

Britská bulvární média si princovo mlčení vyložila jasně. Princ odmítá vyjádřit podporu princi Andrewovi, napsal například list Daily Mail. Dále uvedl, že podle palácových zdrojů Andrewovu situaci probírá celá rodina.

Princ Andrew kvůli sexuálnímu skandálu vrátil vojenské tituly a královské záštity

Evropa

Andrew neuspěl ve Spojených státech se svým návrhem na zamítnutí žaloby a následně minulý týden vrátil vojenské tituly a královské záštity. „Vévoda z Yorku s královniným souhlasem odevzdal své vojenské tituly a královské záštity. Vévoda z Yorku se ani nadále nebude účastnit veřejných aktivit a v tomto případě se hájí jako soukromá osoba,“ napsal palác v prohlášení.

Princ Andrew prodává zimní hnízdečko, aby měl na právníky. Královnina peněženka zůstane zavřená

Zahraniční

Dle palácových zdrojů prince Andrewa donutil k vrácení titulů především nesmlouvavý postoj princů Charlese a Williama, zatímco královna Alžběta trvala především na ochraně rodiny jako takové. První a druhý následník trůnu však nechtějí případným skandálem ohrozit zejména institut královské rodiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám