Hlavní obsah

Příliš velké sousto. Krajta vyvrhla živého varana

Novinky, tcs

Souboje více než metrové krajty a jen o něco menšího varana si povšimla postarší obyvatelka thajského Bangkoku. Přivolání ochranáři už na místě uviděli pouze krajtu s mohutně rozšířeným tělem, jak jí z tlamy čouhá pouze část ocasu nebohého varana. K jejich překvapení ho však po chvíli opět vyvrhla a varan byl živý a zdravý.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Krajta vyvrhla živého varanaVideo: AP

 
Článek

„Za celých deset let, co chytám hady, jsem nic podobného neviděl,“ uvedl pětatřicetiletý Somjed Kasulong, jeden z dobrovolných ochranářů, který pro krajtu 12. září v časných ranních hodinách přijel.

Důvod, proč krajta varana skvrnitého vyvrhla není zcela jasný. Většinou totiž krajty svou kořist před polknutím uškrtí. Varan musel být podle Kasulonga velice silný, není ani vyloučeno, že zvíře smrt předstíralo.

Práce pro dva ochranáře tím ale rozhodně neskončila. Potřebovali obě zvířata odchytit. Krajta se snažila uprchnout jedním směrem, varan tím opačným. Proto se museli rozdělit i dva muži.

Oběma se podařilo chytit zvířata bez problémů. „Prohlédli jsme varana, ale žádné zranění neměl. Krajta byla rovněž úplně v pořádku,“ uvedl Kasulong. Obě zvířata byla později vypuštěna do volné přírody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám