Hlavní obsah

Při střelbě v Las Vegas ji zasáhla kulka do hlavy, lékaři ji málem odpojili. Přesto se uzdravila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jovannu Calzadillasovou z americké Arizony zasáhla při říjnové masové střelbě v Las Vegas kulka do hlavy. Lékaři tehdy tvrdili, že jí není pomoci, její manžel však i přesto trval na tom, aby ji od přístrojů, které ji udržovaly při životě, neodpojovali. A čas ukázal, že toto rozhodnutí bylo správné, žena se totiž nečekaně uzdravila, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Jovanna Calzadillasová s manželem na tiskové konferenci.

Článek

Třicetiletá Calzadillasová byla tehdy spolu se svým manželem Frankem na hudebním festivalu Route 91 Harvest v Las Vegas, když z přilehlého hotelu začal útočník střílet po lidech.

Mezi zasaženými byla i Calzadillasová, kterou kulka trefila do hlavy. Ihned byla převezena do nemocnice, kde se trojice lékařů shodla na tom, že jsou její zranění natolik vážná, že jí není pomoci.

Chtěli ji odpojit od přístrojů

Její manžel Frank byl postaven před těžké rozhodnutí, zda svou ženu nechat odpojit od přístrojů, nebo ještě počkat a doufat v zázrak. Deníku Daily Mail prozradil, že se mu tehdy o Jovanně zdál sen. „Objala mě, políbila a řekla, že všechno bude v pořádku,“ popsal Frank.

Foto: Profimedia.cz

Jovanna Calzadillasová se po vážném zranění zázračně zotavila.

A tak se společně s dalšími rodinnými příslušníky rozhodl, že ji nechá převézt do nemocnice ve Phoenixu, aby byla blíž domovu. V té době nebyla bez pomoci přístrojů schopná sama ani dýchat a její stav byl velmi špatný.

Nečekané zotavení

Ředitelka tamní neurorehabilitační kliniky Christina Kwasnicaová uvedla, že kulka zasáhla levou část ženina mozku. Lékaři Calzadillasové však postupem času snižovali dávky léků proti bolesti, což následně vedlo k tomu, že pacientka začala reagovat.

Začátkem listopadu loňského roku už nepotřebovala dýchací přístroj a po dalších dvou týdnech už zvládala sama pít z hrnečku. Nedlouho poté už za pomoci robotického exoskeletu chodila ven na krátké procházky.

Novinářům zakázala dotazy

Nečekané uzdravení se neobešlo bez zájmu novinářů, kteří pro ni tento týden ve středu uspořádali tiskovou konferenci. Calzadillasová však předem odmítla jakékoliv dotazy a namísto toho přečetla krátké prohlášení.

„V říjnu loňského roku se část mého já změnila. Navzdory tomu, že už nikdy nebudu stejná Jovanna, vrátím se a budu silná. Moje děti a moje rodina - nikdy je neopustím,“ pronesla.

Reklama

Výběr článků

Načítám