Hlavní obsah

Při stavbě zahradní pevnosti našli dva malí Francouzi zlaté cihličky

Novinky, mšv

Nečekaný objev učinili dva desetiletí Francouzi, kteří si na zahradě chtěli zbudovat pevnost. Když s rodiči odjeli ke svému příbuznému na venkov, začali v domě hledat věci, které by mohli na svou stavbu využít. A při pátrání nalezli dvě zlaté cihličky zabalené v prostěradle, jejichž hodnota je přes sto tisíc eur, napsal server CNBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Chlapci odjeli s rodiči během karantény za svým příbuzným do městečka Vendome. Pár dní na to se rozhodli zbudovat si pevnost, a tak začali prohledávat dům.

Když učinili nečekaný objev, ihned o něm informovali otce, který si nejprve myslel, že půjde o starožitný držák na nože jeho matky. Jakmile ale cihličky spatřil na vlastní oči, ihned kontaktoval místní dražebníky, kteří mu potvrdili, že jde o zlato.

Cihly půjdou v polovině června do dražby v aukční síni ve Vendome. Jejich cena dohromady převyšuje něco málo přes 100 tisíc eur, což je aktuálně 2,7 milionu korun. Philippe Rouillac z aukční síně uvedl, že cihličky si v roce 1967 koupila babička chlapců, od té doby ale byly ztracené.

„Počkáme, až cena zlata ještě o trochu vzroste,“ uvedl Rouillac a dodal, že na začátku roku by cena každé cihly byla asi 43 tisíc eur (1,1 milionu korun), v červnu by to mohlo být řádově o pár tisíc víc.

Kámen-nůžky-papír o miliony. Soud rozhodoval, jestli platí

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám