Hlavní obsah

Prezident Ázerbájdžánu ukazoval svaly před Erdoganem. S činkou nad hlavou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ázerbájdžánský prezident Ilham Alijev na sebe upoutal pozornost při setkání s tureckým protějškem Recepem Tayyipem Erdoganem. Během návštěvy tureckého prezidenta si šedesátiletý Alijev odložil sako a zvedl nad hlavu činku. Pro Erdogana je to v poslední době už druhý kontakt se sportem během státních návštěv. Nedávno si zahrál s kazachstánským prezidentem stolní tenis.

Ázerbájdžánský prezident nepochopil Erdoganův vtip a šel zvednout činku.Video: Reuters

 
Článek

Erdogan se ve čtvrtek osobně zúčastnil otevření sportovního centra v ázerbájdžánském městečku Zangilan v oblasti Náhorního Karabachu. V momentě, kdy stál s Alijevem u dvacetikilové činky, bylo vidět, že si oba státníci šeptají a došlo k drobnému hecování.

Alijev se nenechal zahanbit, v rychlosti sundal sako a činku zvedl nad hlavu. Překvapení účastníci návštěvy jeho výkonu zatleskali. Video ze setkání následně zveřejnila kancelář tureckého prezidenta.

Alijev s Erdoganem ve čtvrtek rovněž slavnostně otevřeli mezinárodní letiště ve městě Zangilan a demonstrovali tak spojenectví obou zemí. Azerové jsou Turkům blízce příbuzní, jde o turkický národ, jehož jazyk je s turečtinou do velké míry vzájemně srozumitelný.

Turecký prezident Erdogan si se svým kazachstánským protějškem mezi jednáními zahrál ping pong.Video: Reuters

Turecký prezident byl zachycen u sportovní aktivity podruhé v krátkém čase. V polovině října si zahrál stolní tenis, kdy byl jeho protějškem kazachstánský prezident Kasym-Žomart Tokajev, který měl podle záznamu sportovně o kousek navrch.

Reklama

Výběr článků

Načítám