Hlavní obsah

Tři urputní bratři se dočkali pohádkové výhry

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Trojice bratrů z Richmondu v australském státě Victoria po více než čtyřicet let dodržovala jednoduchou tradici. Společně sázeli v loterii TattsLotto. V sobotu se konečně dočkali, padla jejich kombinace čísel, a tak bratři mohli oslavit výhru ve výši 511 tisíc australských dolarů (v přepočtu zhruba 8,5 milionu korun).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Sobotní losování kontroloval jen jeden z bratrů, kteří si přáli zůstat v anonymitě. Když zjistil, že bratři vyhráli, celých deset minut nevěřícně kontroloval výherní tiket, který byl jedním z deseti, které o minulém víkendu získaly nejvyšší výhru.

„Kontroloval jsem ho několikrát a stejně tak jsem kontroloval výherní čísla na webových stránkách,“ svěřil se muž deníku Daily Mail.

Dle svých slov se potřeboval opravdu ujistit, než šťastnou novinu oznámí svým sourozencům. „Jakmile jsem si uvědomil, že to je pravda, bylo mi ctí a potěšením oznámit to bratrům,“ uvedl Australan. Dodal, že moci být první, kdo jim to řekne, byl opravdu skvělý pocit.

Výherní čísla, která bratři za čtyřicet let už dávno znají nazpaměť, jsou 1, 7, 11, 14, 22, 28, 36 a 42. Proč si bratři vybrali zrovna je, už muž netuší.

Výherce miliardového jackpotu se přihlásil za pět minut dvanáct

Koktejl

„Jediné, co vím, že před více než čtyřiceti lety jsme každý na papír napsali čísla a dali je dohromady. Od té doby hrajeme,“ uvedl šťastný výherce. O tom, jak si peníze bratři rozdělí, bylo jasno už před desítkami let.

„Výhra půjde mezi nás tři rovným dílem,“ smál se výherce. „Je to pořádná porce peněz. Takže je to takový pěkný bonus,“ dodal.

Sázkař ze středních Čech vyhrál 80 milionů. Magická formule zněla: 5, 26, 27, 28, 32 a 45

Koktejl

Výherní tiket byl registrován v obchodě, jehož provozovatel prodává losy a registruje tikety od února loňského roku. Přesto je to letos už potřetí, co právě na los v jeho obchodě připadla nejvyšší výhra.

„Jsme v tomhle byznysu teprve od loňska, takže jsme velmi šťastní, že máme tak rychle tolik výherců,“ uvedli ve společném vyjádření majitelé obchodu Paul Vo a Loan Nguyen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám