Hlavní obsah

Překonal svůj dvoustý světový rekord. Potřeboval k tomu kiwi a katanu

Zapsat do Guinnessovy knihy rekordů se dnes může člověk téměř s čímkoliv. Pravým sběratelem světových rekordů je zcela jistě šestatřicetiletý David Rush z amerického státu Idaho, který tento týden překonal už dvoustý světový rekord, což je vůbec nejvyšší číslo v historii. Tentokrát hrály v rekordu hlavní roli kiwi a katana, kterou ovoce přesekával.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Rush začal světové rekordy překonávat zhruba před pěti a půl lety, od té doby si jich připsal rovné dvě stovky a stal se tak rekordmanem mezi rekordmany. Nutno dodat, že často překonal i své vlastní rekordy.

Jubilejní dvoustý rekord mu byl uznán tento týden, kdy se mu povedlo mečem přeseknout za jednu minutu 74 kusů kiwi.

„Byl to jeden z pěti nejtěžších rekordů, které jsem musel překonat,“ uvedl Rush.

Dokázal mimo jiné nejrychleji vypít citronový džus brčkem (za 16,53 sekundy), nejrychleji dokázal člověka zabalit do potravinové fólie (svou manželku za 1 minutu a 58 sekund) či dokázal jednou rukou postavit na sebe 10 rolí toaletního papíru (tento rekord mu však sebral s časem 5,45 vteřiny Ital Silvio Sabba).

Vytvořil bizarní světový rekord, překonat ho můžete klidně dnes odpoledne

Koktejl

Pokud se vám tyto rekordy zdají bizarní, tak vězte, že David Rush je rovněž držitelem světového rekordu v počtu pingpongových míčků, které dokáže během půl minuty nalepit do pěny na holení, kterou má potřenou hlavu (29).

Nikdy se nevzdávejte, radí rekordman

Společně se svou manželkou Jennifer pak drží světový rekord ve složení nejvíce triček během jedné minuty (35). Mimo to je Rush obstojným žonglérem a řada jeho rekordů se týká právě žonglování s netypickými předměty.

Otevřel ústa a stanovil světový rekord

Koktejl

I když se to může zdát bláznivé, David je rád, že může bavit lidi. Chce též předat lidem důležitou zprávu, že když se člověk o něco pokouší a nezvládne to napoprvé, neznamená to, že to nezvládne nikdy nebo že nemá talent.

„Když zkouším nový světový rekord poprvé, tak selžu. A selžu hodně. A pak znova a znova a následně se trochu zlepším. Co ale nikdy nedělám, je, že bych to vzdal,“ uvedl Rush.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám