Hlavní obsah

Prasata předbíhají při čekání na skoky do vody jako lidé

Novinky, jky

Čínský chovatel prasat Chuang Te-ming přišel s velmi zajímavým způsobem, jak zabavit svá prasata a zároveň vylepšit jejich chuť. Postavil jim skokánek do vody, který prasata stále nadšeně používají. A co víc, jeho nápad posloužil i jako skvělý experiment. Díky němu je tak možné sledovat, že se prasata při této vodní zábavě chovají podobně jako lidé.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Farmář postavil pro prasata skokanský můstek do rybníkaVideo: Reuters

 
Článek

Te-ming se k zajímavému kroku rozhodl v zájmu kvality masa svých prasat. Tvrdí, že více pohybu dopomůže k tomu, aby bylo maso jeho prasat chutnější, a on je tak mohl prodávat za vyšší cenu. Informoval o tom tamější kanál CCTV.

Číňanova prasata začínají se skoky do vody po jednom měsíci věku. Tento rituál probíhá ve vesnici minimálně třikrát denně, mnohdy ale prasata skáčou do vody tak dlouho, jak je to jen baví.

"Naše prasata jsou zdravá a šťastná," uvedla pracovnice farmy Fan Jungová s tím, že od loňského roku farma takto vytrénovala 15 prasat, která se následně prodala za trojnásobek běžné ceny.

"Aktuálně takto trénujeme šest prasat, která skáčou do vody už čtyři měsíce. Již nyní máme objednávky na dvě prasata, opět za výrazně vyšší cenu," dodala Jungová.

Pro běžného Evropana je však asi nejvíce komický pohled na to, jak se prasata na "čekacím můstku" bezohledně předbíhají, podobně jako mnozí lidé v akvaparku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám