Hlavní obsah

Populární turistická atrakce dostala omylem vadu na kráse

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Překvapení čekalo na turisty, kteří tento týden v Severním Irsku navštívili populární stromořadí The Dark Hedges. Na malebném úseku silnice totiž silničáři omylem namalovali bílou dělicí čáru.

Foto: Peter Morrison, ČTK/AP

Bílá čára na pohádkové silnici The Dark Hedges

Článek

Buky vysázeli podél cesty v 18. století Stuartovci. Dnes se jedná o jedno z nejfotografovanějších míst v Severním Irsku, a to především díky tomu, že se cesta objevila v seriálu Hra o trůny.

Jenže minulý týden se na pohádkové cestě objevila bílá dělicí čára, což rozzlobilo návštěvníky.

Foto: Profimedia.cz

Takto vypadá stromořadí normálně

„Nemohl jsem uvěřit tomu, co vidím. Nejenom, že je to nepříjemné pro fotografy, ale i pro turisty, kteří navštíví toto krásné místo,“ citoval Belfast Telegraph jednu z návštěvnic Angelu Cunningovou.

Místní úředníci médiím potvrdili, že k namalování čáry došlo omylem, když najatá firma po opravě nedalekého úseku silnice udělala čáru delší, než bylo naplánováno. Vzhledem k oblíbenosti místa se tak dali rychle do akce a podle webu listu The Daily Telegraph už ve středu odpoledne došlo k nápravě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám