Hlavní obsah

Pomeje vyzval Baldýnského na pěstní souboj

Právo, Věra Míšková
PRAHA

Producent Jiří Pomeje hrubě zaútočil na fotomontáže novináře Tomáše Baldýnského, jehož populární seriál Baldachýn pravidelně vychází na zpravodajském serveru Novinky.cz. Prozatím zůstal u slovních výhružek, podle jeho tvrzení by však mohlo dojít i na rozdávání pěstí.

Foto: Zita Dvořáková

Velkopavlovický gulášfest 2014

Článek

"Vyzývám na pěstní souboj Tomáše Baldýnského. Ring bude připraven ode dneška za dva měsíce a já ho tam budu čekat, protože jinak než pěstmi se bránit nelze," prohlásil ve středu Pomeje před novinářskou projekcí filmu Kameňák 2 režiséra Zdeňka Trošky.

Hranice slušnosti překročeny

Baldýnský, jehož jméno v novém Troškově filmu figuruje, na jedné z fotomontáží sloučil snímky plačícího režiséra a Václava Glazara na pohřbu Heleny Růžičkové s archivní fotkou Lenina v rakvi. Na další je vmontován obličej Trošky do fotografie zatýkání Saddáma Husajna včetně nápisu: "It"s Troška. We got him".

"Je určitá hranice lidské slušnosti, která by neměla být překročena," vysvětlil Pomeje. "Jestli někdo vezme lidskou bolest a udělá tohle, je to hyenismus a nemá to s kritikou nic společného," přidal se Troška. 

Příčina výzvy k pěstnímu souboji?
Původní Baldachýn

Baldýnský se diví a útok nechápe

Tomáš Baldýnský však nechápe, že vtipná fotomontáž pobouřila právě osobnosti, které by humor měly brát s nadsázkou. "Pobouřená reakce pana Pomejeho mě překvapuje. Domníval jsem se totiž, že zmíněná fotomontáž je vtipem stejně inteligentním a vybroušeným jako záměrné užití mého jména pro postavu imbecilního pacienta ve filmu Kameňák 2. A že se tomu všichni zasmějeme. Nezbývá mi než vyzvat Pomejeho na souboj v komponování symfonií. Do roka a do dne a v b dur," uzavřel Baldýnský.

Reklama

Výběr článků

Načítám