Hlavní obsah

Policisté v Číně zachránili holýma rukama stařenku, která vypadla z okna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mingguang

Dva čínští policisté se stali hrdiny, když zachránili život 90leté ženě trpící Alzheimerovou chorobou. Seniorka vypadla z okna ve druhém patře, pohotoví strážci pořádku ji ale holýma rukama dokázali zachytit.

Policisté zachytili 90letou ženu s Alzheimerovou chorobou při pádu z 2. patra.Video: Newsflare, AP

 
Článek

Příběh se šťastným koncem se odehrál začátkem února městě Mingguang. Místní policejní stanice dostala informaci o starší ženě, která sedí u okna ve druhém patře obytného domu a nebezpečně se naklání.

Na místo okamžitě dorazili policisté, kteří se rozdělili do dvou týmů. Jeden se chystal proniknout do budovy a zachránit ženu zevnitř, zatímco dva příslušníci policie zůstali na ulici a pozorovali situaci zdola.

V jednu chvíli se seniorka naklonila tak, že vypadla. Pod oknem už ale byla připravena dvojice zachránců, kteří ženu zachytili do náručí. Sami přitom upadli na zem a utrpěli pohmožděniny.

Zda se zranila také seniorka, není jasné. Čínská média ale po incidentu uvedla, že ženu ošetřili zdravotníci z rychlé záchranné služby a že její život není v ohrožení.

Dvě mladé dívky zachránily z vln topící se manželský pár

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám