Hlavní obsah

Policista se rozvádí se svou manželkou. Zostuzen byl hned dvojnásobně

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do vyšetřování trestných činů spojených s lednovými výtržnostmi v americkém Kapitolu se nachomýtl i respektovaný policista, člen týmu FBI pro vyšetřování násilných trestných činů z pensylvánského města Shaler. Zatčena byla jeho manželka, která se protestů účastnila s jiným mužem a lhala o tom, že se pouze sama účastnila demonstrace a do Kapitolu nevkročila. Policista podal žádost o rozvod.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Minulý čtvrtek byla obviněna pětapadesátiletá Jennifer Heinlová v souvislosti s vtrhnutím demonstrantů do Kapitolu a její zatčení vyvolalo rozruch. Je totiž manželkou respektovaného policisty Michaela Heinla. Podle soudní zprávy Heinl zhruba měsíc po událostech z Kapitolu požádal o rozvod.

Pensylvánská média spekulují, že příčinou je nejen přítomnost Heinlové při útoku na Kapitol, ale i skutečnost, že do Washingtonu odjela s jiným mužem, i když manželovi řekla, že jede sama.

Foto: FBI

Heinlová s Graysonem ve Washingtonu den před událostmi v Kapitolu.

Heinlová je jednou z těch, které policie vyšetřovala na základě fotografií a videozáznamů z událostí 26. ledna. Jejím společníkem byl Kenneth Grayson, který byl zatčen ještě ten den. O dva dny později kontaktovala Heinlovou FBI, jelikož na několika snímcích s Graysonem pózovala.

Nejzávažnější útoky proti policii. FBI zveřejnila další videa z útoku na Kapitol

Amerika

Žena tehdy agentům FBI uvedla, že se s Graysonem potkala náhodou až v den protestů, účastnila se jen demonstrace a do Kapitolu nevstoupila. Jenže další vyšetřování ukázalo, že je Heinlová s Graysonem ve větším kontaktu, než se zdálo. Intenzivně s ním komunikovala už od 11. listopadu. Domlouvali se na společné cestě a společném ubytování. Heinlová se rovněž objevila na fotografiích zevnitř Kapitolu v davu demonstrujících.

Její společník se rád pral

Šéf policie v Shaleru Sean Frank v pátek uvedl, že Heinl o účasti své manželky na demonstraci věděl. Netušil však, že byla i mezi těmi, kteří vtrhli do Kapitolu. Frank pak svého podřízeného bránil proti případné kritice. „Ona sama je zodpovědná za své činy. Je nešťastné, že se dostal do středu tohoto vyšetřování,“ uvedl Frank.

Foto: FBI

Heinlová se v Kapitolu podle záznamů kamer skutečně nacházela.

Spíše než případná nevěra je však možným důvodem Heinlovy žádosti o rozvod skutečnost, že Grayson nemusí být pouhým naštvaným občanem, kterého strhl dav. Podle obžaloby vyjádřil Grayson několikrát „touhu či potřebu zabíjet, včetně prezidenta Joea Bidena“.

„Mlátil jsem komouše tyčí na vlajku,“ napsal po účasti na setkání Trumpových příznivců po listopadových volbách. „Jednoho jsem poslal do bezvědomí, takže jsem udělal své a zmizel, než mě mohli zatknout,“ dodal.

Podle prokurátora jsou důkazy o rozvratné činnosti útočníků na Kapitol

Amerika

„Budu tam na největší oslavě všech dob poté, co Pence rozpustí senát,“ napsal pak Grayson 23. prosince, když svým známým vysvětloval, že vše bere vážně a není to pro něj hra na sociálních sítích. „Nebo když nám Trump řekne, abychom vtrhli na zasr... Kapitol, tak to udělám,“ dodal.

Grayson je stejně jako Heinlová vyšetřován na svobodě. Čelí obviněním z několika trestných činů včetně nedovoleného vniknutí a výtržnictví. Právník Heinlové uvedl, že není pochyb, že v Kapitolu navzdory svým tvrzením byla. Není však žádnou násilnicí a za své činy se hluboce stydí.

Reklama

Výběr článků

Načítám