Hlavní obsah

Policie chce poslat muže Vondráčkové k soudu za útok na fotografa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policie navrhla státnímu zástupci, aby poslal před soud manžela zpěvačky Heleny Vondráčkové Martina Michala kvůli napadení fotografa. "Právě jsem obdržel návrh na podání obžaloby, rozhodnu se tak do týdne," řekl dnes státní zástupce Jiří Kára.

Foto: Martin Tlustý

Vrtulník Eurocopter EC-135 v záchranářské modifikaci přilétá pro zraněné z Kralupska bohužel poměrně často.

Článek

Martin Michal čelí obvinění z výtržnictví, pokusu ublížení na zdraví a poškozování cizí věci. Proti stíhání podal stížnost, ta však byla státním zástupcem jako nedůvodná zamítnuta.

Fotograf Tomáš Martínek šel počátkem června fotografovat do restaurace Červená tabulka v Lodecké ulici v Praze 1 křest debutu zpěváka Jiřího Koběrského, jehož kmotrou byla Helena Vondráčková. Při odchodu Vondráčkové s Michalem se podle médií před restaurací dohadovali policisté s řidičem Vondráčkové kvůli špatnému parkování a Martínek začal situaci fotografovat.

Michal nemá potíže s policií poprvé

To však Michala prý rozlítilo tak, že na něj zaútočil. Údajně mu způsobil otřes mozku a rozbil drahý fotoaparát. Manžel jedné z nejslavnějších českých zpěvaček Martin Michal je v současné době prověřován policií také kvůli trestnímu oznámení, které na něj podal jeho bývalý obchodní partner Miroslav Stiebal. Ten navrhuje Michala stíhat pro podvod, zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění, pokus krácení daní a padělání veřejné listiny.

Potíže s policií nemá Michal poprvé. Před lety byl obviněn z podvodu velkého rozsahu v souvislosti se svým působením ve společnosti Terrex, která skončila v roce 1995 v likvidaci. Pražský městský soud ho obžaloby zprostil, loni v lednu zprošťující rozsudek potvrdil také Vrchní soud v Praze.

Související témata:

Výběr článků

Načítám